BIOGRAFIE ISA   


Isa is uit het jaar 2000, een jonge en veelzijdige singer-songwriter uit Emmen. Al voordat ze kon lezen en schrijven maakte ze zelf liedjes en bedacht ze een eigen ‘notensysteem’ om de liedjes te kunnen onthouden. Toen ze 5 werd kreeg ze haar eerste (roze!) gitaar en ging ze op gitaarles. Ook ging ze op toneelles waar ze haar tweede grote passie kon beoefenen: theater. Op school deed Isa mee aan vrijwel elke talentenjacht of musical; op het podium voelde ze zich al snel helemaal thuis. Op 13-jarige leeftijd deed ze mee aan de voorrondes van the Voice Kids. Ze heeft het gehaald tot aan de Blind Auditions. Toen ze 14 jaar was, werd ze deel van de Productiegroep van Jeugtheatergroep Loods13 en hoewel niet de hoofdmoot, krijgt ze hier de kans om het acteren ook met zang te combineren. Vanaf 2015 speelde en zong Isa bij verschillende gelegenheden zoals: Gooi maar in mijn Pet Festival, Theaterproductie Bloei, Kunstbende, Kerstconcerten, het Glazen Huis, de Kunstbeweging Emmen, etc. Ook deed ze mee aan diverse theaterproducties met Loods13 (Festivalderaa, Axis Assen).

In 2017 deed Isa mee aan het programma Idols. Ze wist hier de jury te ontroeren met een mooie ballad versie van het nummer ‘Have you ever’ (bewerkt) van Creedence Clearwater Revival. Ze hoorde uiteindelijk bij de laatste 20 deelnemers die naar Curacao mocht. Van haar auditienummer bij Idols is door vrienden een mooie clip gemaakt die al meer dan 43.000 keer op You Tube is bekeken.

In mei 2017deed Isa mee aan het Drents Liedjesfestival met het nummer "Mamme See" geschreven door Roy Keuter en gecomponeerd door Rowdy Prins. Een groot succes want ze werden eerste! Het nummer werd door de Stichting REUR ingezonden voor deelname aan het Europese SUNS Europe Festival in Udine, Italie. Ze won hier samen met de band de publieksprijs. De clip met het nummer Mamme See is op YouTube inmiddels meer dan 84.000 keer bekeken. Het nummer is ook te horen op Spotify; hier is het liedje zelfs meer dan 157.000 keer beluisterd!!!

2018 stond in het teken van heel veel optredens op verschillende locaties en bij verschillende gelegenheden; huiskamerconcerten, festivals, intieme feestjes etc. met als hoogtepunt de optredens tijdens het Drentsch Peil XL in september waar ze voornamelijk haar eigen liedjes mocht laten horen. In januari 2019 won Isa de Award Beste Talent 2018 op het Popgala Noord van Eurosonic Noorderslag! Kort daarop is ze teruggekomen van een reis naar Australië waar ze veel inspiratie heeft opgedaan en een aantal nieuwe nummers heeft geschreven. Met deze nieuwe nummers gaat ze in 2019 verder aan de slag met als doel om een EP uit te brengen. In april is haar nieuwe single 'I Remember' gereleased. Het nummer wordt de titelsong van de eerste Duits-Nederlandse oorlogsfilm 'Verraderlijke Liefde' die in het voorjaar van 2020 uit zal komen (en waarin ze ook een klein rolletje zal hebben...)

Vanaf augustus 2019 treedt Isa op met band op diverse festivals; hoogtepunten waren Sweelpop en Strawberry Fields. Ook deed ze met haar band mee aan Drentsch Peil XL 2019; hier is ze met nog 2 bands geselecteerd om mee te doen aan het 'Hit the North' Traject! Hit the North is opgericht om het ontwikkelen van professioneel talent in het Noorden te stimuleren. O.a. optredens tijdens Eurosonic Noorderslag en bevrijdingsfestival maken deel uit van dit traject.