BIOGRAFIE ISA   


Isa Zwart - 15april 2000 - is een jonge singer-songwriter uit Emmen met een grote passie voor muziek. Al voordat ze kon lezen en schrijven maakte ze zelf liedjes en bedacht ze een eigen ‘notensysteem’ om de liedjes te kunnen onthouden. Toen ze 5 werd kreeg ze haar eerste gitaar en (speelgoed)microfoon en toen ze 6 was ging ze op gitaarles. Ook ging ze op toneelles waar ze haar tweede grote passie kon beoefenen: theater.

Op school deed Isa mee aan vrijwel elke talentenjacht of musical; op het podium voelde ze zich al snel helemaal thuis. Op 13-jarige leeftijd deed ze mee aan de voorrondes van the Voice Kids. Ze heeft het gehaald tot aan de Blind Auditions.

Toen ze 14 jaar was, werd ze deel van de Productiegroep van Jeugtheatergroep Loods13 en hoewel niet de hoofdmoot, krijgt ze hier de kans om het acteren ook met zang te combineren. In 2015 deed ze voor het eerst mee aan het ‘Gooi maar in mijn Pet’ festival in Emmen waar ze de tweede prijs won. In 2016 en 2017deed ze wederom mee; beide keren werd ze eerste! Isa werd kort daarop gevraagd voor de Theaterproductie Bloei om mee te spelen en te zingen. De voorstelling werd o.a.. in het nieuwe Atlas Theater in Emmen opgevoerd. Daarnaast deed ze waar ze maar kon aan mee zoals bv. Kunstbende en zong ze bij Kerstconcerten, het Glazen Huis, de Kunstbeweging Emmen, etc. Ook deed ze mee aan diverse theaterproducties met Loods13 (Festivalderaa, Axis Assen).


Eind 2016/begin 2017 deed Isa mee aan het programma Idols. Ze wist hier de jury te ontroeren met een mooie ballad versie van het nummer ‘Have you ever’ (bewerkt) van Creedence Clearwater Revival. Hier heeft ze het heel ver geschopt; ze hoorde bij de laatste 20 deelnemers die naar Curacao mocht. Verder is ze helaas niet gekomen maar na dit avontuur speelt muziek een steeds grotere rol in haar dagelijkse leven. Van haar auditienummer bij Idols is door vrienden een mooie clip gemaakt die al meer dan 32.000 keer op You Tube is bekeken. Ook heeft ze een aantal eigen nummers geschreven. Isa kwam in contact met gitarist en producer Jeff Zwart en met zijn hulp is haar nummer ‘If you believe’ opgenomen en ook met een mooie clip op You Tube gezet.

Wat in ieder geval overduidelijk werd, is dat zingen, schrijven, muziek maken & theater niet meer zomaar een droom is maar een duidelijk doel. Een doel waar ze voor de volle 100% voor gaat.

In mei 2017deed Isa mee aan het Drents Liedtiesfestival met het drentse nummer "Mamme See" geschreven door Roy Keuter en gecomponeerd door Rowdy Prins. Het nummer was haar op het lijf geschreven en bleek een groot succes; ze werden eerste! Het nummer werd door de Stichting REUR vervolgens ingezonden voor deelname aan het Europese SUNS Europe Festival voor minderheidstalen in Udine, Italie. Ze won hier samen met de band de publieksprijs! De clip met het nummer Mamme See is op YouTube inmiddels meer dan 56.000 keer bekeken, wordt nog vrijwel dagelijks op RTV Drenthe gespeeld en is ook te horen op Spotify; hier is het liedje zelfs meer dan 100.000 keer beluisterd!!!

Inmiddels treedt Isa zoveel mogelijk op, op verschillende locaties en bij verschillende gelegenheden; huiskamerconcerten, festivals, intieme feestjes etc. met als hoogtepunt de optredens tijdens het Drentsch Peil XL in september 2018 waar ze voornamelijk haar eigen liedjes mocht laten horen. Ook heeft ze een aantal nieuwe nummers op de plank liggen; begin 2019 worden deze in de studio opgenomen en daarna uitgebracht.